Skip to main content

Begin met videomarketing in 3 stappen

Ben je inmiddels net zo enthousiast over videomarketing als wij? Ga dan aan de slag met deze 3 stappen en laat video voor je werken.

1. Bedenk een plan

Videomarketing kun je zo ingewikkeld maken als je zelf wil. Met een telefoon en externe microfoon kun je al prachtige video’s opnemen. Bepaal vooraf wel een plan, bijvoorbeeld met deze vragen:

  • Wie ben je?
  • Waar sta je voor?
  • Wie wil je bereiken?
  • Wat wil je ze vertellen?
  • Wat willen zij horen?
  • Wat doe je als ze reageren?

Met de antwoorden heb je een mooie basis.

2. Bepaal je budget

Videomarketing kun je zelf doen of uitbesteden. Een geschikt videobedrijf kiezen is alleen een heel traject.

Weet je niet of video werkt voor jouw organisatie? Begin dan klein en leg de lat niet te hoog. Neem bijvoorbeeld eens een tutorial op met een screenrecordingsprogramma als Camtasia. Hiermee neem je je beeldscherm op en kun je handelingen aan elkaar praten. De video kun je daarna eenvoudig bewerken en uploaden naar onder andere YouTube en Vimeo.

3. Bepaal waar je video’s wil delen

YouTube is met afstand het grootste videoplatform ter wereld. Zo’n 2 miljard mensen gebruiken YouTube minstens eens per maand en 70% van hen via hun telefoon. Er zijn echter meer platforms. Zo kun je rechtstreeks video’s uploaden naar Facebook, LinkedIn en Instagram. Bepaal vooraf waar je klanten zijn en wees vooral daar actief.

Starten met videomarketing? 2023 is het moment

 

Leave a Reply