fbpx
Portfolio

De Nacht dat de Sterren Dansten

By januari 15, 2020 april 30th, 2020 No Comments

Het boek

De schrijfster van De Nacht dat de Sterren Dansten benaderde mij een paar jaar geleden, ze was op zoek naar een websitebouwer die “het gevoel” van haar roman zou kunnen verwerken in de nieuwe website. Ik behoor echter tot de generatie die niet/nauwelijks boeken leest, welgeteld had ik één boek gelezen, Het Merlot Mysterie van Ijla Gort, dat zei ik tegen haar, waarna ze even nadacht, en vroeg of ik het boek voor 50 euro wilde lezen. Dat werkte als een rode lap.

Ik begon De Nacht dat de Sterren Dansten te lezen…

Ik begon te lezen, het verhaal greep me heel snel, ik wilde meer weten en voordat ik het realiseerde had ik al de helft, zo’n 150 bladzijden, gelezen! Echt woww! Zo snel had ik nog nooit gelezen. Zodra ik een uurtje tijd had las ik verder, het aantal nog te lezen bladzijden werd snel minder. Ik werd verrast door een nieuw gevoel, want ik wilde niet dat het verhaal zou eindigen! Ik wilde meer! Wat een geweldig boek!

Heb je nog nooit een boek gelezen? Lees dan De Nacht dat de Sterren Dansten! Echt super goed, in alle opzichten. Het verhaal is alles omvattend, het is een fantastisch goed geschreven en spannend verhaal, maar tegelijk ontdek je de wereld vanuit een ander, verrassend verruimend perspectief. Je loopt rond in de vroege middeleeuwen, ergens in zuid Frankrijk, je bent een Kathaarse.

De Katharen woonden in zuid Frankrijk, rond 1150- 1250 werden alle katharen uitgemoord door de Kerk van Rome, omdat ze “anders dachten”. Het verhaal speelt zich voordat de vervolgingen begonnen, je ontdekt hoe ze dachten en leefden. De meeste katharen eindigden helaas op brandstapels, levend werden ze verbrandt, de rook was van ver zichtbaar. Het gezegde “roken als een ketter” is toen ontstaan. Het woord ‘ketter’ komt van kathaar. We weten weinig over de Katharen, maar de Inquisitie heeft wel het een en ander opgeschreven, uiteraard was de Inquisitie niet objectief. 

Wetenschappers die ideeën ontwikkelen…

Allerlei wetenschappers hebben ideeën ontwikkeld over hoe de Katharen leefden en dachten en waarom ze zijn uitgeroeid. Shantah heeft de kern van De Nacht dat de Sterren Dansten – de middeleeuwen – volledig intuïtief geschreven, niet met de bedoeling een verhaal over de katharen te schrijven, ze was slechts een doorgeefluik, zoals ze het zelf omschrijft.

Een lezeres plaatste onderstaande vlog op YouTube, zij omschrijft mooi haar “leeservaring”, waarin ik veel herken.

Ik ben dus niet de enige lezer die enthousiast is. De Nacht dat de Sterren Dansten is trouwens ook al bekroond door de publieksjury van de Gouden Meeuw Literatuurprijs, inmiddels al de 4de druk!

Nadat ik ook voor de Engelse vertaling van het boek – The Night the Stars Dancedde website had mogen bouwen en een aantal kleine, boeiende videoprojecten had gedaan voor het boek, die je hieronder kunt bekijken, werd ik uitgenodigd voor het ‘audioboek-project!’.

Het audioboek van De Nacht dat de Sterren Dansten

Het audioboek project was een groot project.  Het verliep als volgt: Shantah las een hoofdstuk in, waarna ik de vrije hand kreeg om het hoofdstuk te bewerken. Shantah heeft een prettige voorleesstem, en uiteindelijk, na heel veel uren editing, is het audioboek geworden alsof je luistert naar de prachtige speelfilm, die ruim negen uur’ duurt! In totaal duurt het audioboek maar liefst ruim negen uur!  Negen uur boeiend, zonder een saai ogenblik!

Voor slechts 5 euro kan je het audioboek zo vaak als je wilt beluisteren!

Het eerste hoofdstuk kan je gratis beluisteren… Het duurt ca. 30 minuten, dus neem de tijd, ga lekker achterover zitten en… Laat de grote ontdekkingsreis beginnen!

Beluisteren:

De Nacht dat de Sterren Dansten Audioboek

De Nacht dat de Sterren Dansten is FairTrade. Dat is een ander verhaal, dat de meeste mensen nog niet weten. U bestelt het boek rechtstreeks bij Shantah, en u ontvangt een gesigneerd exemplaar! Dat is prachtig, uniek! Via de media wordt dit nieuws niet verspreidt, want de (internationale) boekenbranche is in handen van enkele hele grote, machtige bedrijven, die bedrijven verdienen jaarlijks vele honderden miljoenen euro’s netto winst, terwijl de meeste auteurs droog brood eten.

Fairtrade auteurs maken geen gebruik van het bestaande systeem, ze verkopen het boek zelf, rechtstreeks, via een eigen website, en vanaf zeer recentelijk kunnen alle Fairtrade boeken worden verkocht op de – door mij – gebouwde platform website Fairtradeboeken.nl

De mainstream-media zijn op de hoogte, maar zeggen niets over het bestaan van Fairtradeboeken, dat laat de macht van de mediareuzen zien. Daarom aub. zeg het voort!

Websites, video-producties, audio-projecten: Het project ‘De Nacht dat de Sterren Dansten’ geeft u een goed beeld van het grote pakket diensten dat ik aanbied.

Interesse? Spreek mij aan op de chat, bel vrijblijvend of stuur een mailtje. Ik kijk uit naar een nieuw project!

Andere Projecten

webedesign voor De Nacht dat de Sterren Dansten

De Nacht dat de Sterren Dansten

| Portfolio | No Comments
Het boek De schrijfster van De Nacht dat de Sterren Dansten benaderde mij een paar jaar geleden, ze was op zoek naar een websitebouwer die "het gevoel" van haar roman…
Website Webontwerp voor de Dierenvoedselbank DGB

Webdesign voor de Dierenvoedselbank DGB

| Portfolio | No Comments
Dierenvoedselbank DGB uit Den Haag vroeg mijn hulp bij het ontwikkelen van een website die past bij het doel wat deze stichting uitdraagt. Deze stichting helpt baasjes en dieren die…
Watsonsecurity.nl

Watson Security

| Portfolio | No Comments
Watson Security Service & Events is een beveiligingsbedrijf uit Hoogvliet. Mij werd gevraagd een nieuwe passende website te ontwerpen voor het bedrijf. Deze moest geschikt voor het personeel zijn en…
Westlands Hoop

Ontwerp Michelromijn.nl voor Westlands Hoop

| Portfolio | No Comments
Westlands Hoop is een stichting die kinderen met een langdurige handicap of ziekte een dag geven om nooit te vergeten! Samen met de ouders gaan zij op zoek naar de…

Leave a Reply