Skip to main content

Iets wat de laatste jaren totaal aan de opmars is begonnen, is de opkomst van open source e-commerce platforms. Via deze CMS systemen kun je een webshop bouwen en deze systemen worden steeds populairder. Dit omdat de mogelijkheden tot in de verte rijken! Ik vertel je meer over de voordelen van open source e-commerce platforms.

Wat is een open source e-commerce platform?

Het kenmerkt zich doordat de software voor iedereen vrij te gebruiken is en je oneindig aanpassingen kunt maken. Deze platforms kunnen dus volledig gepersonaliseerd en uitgebreid worden met de functionaliteiten die jij wenst. De programmeertalen die hier vaak voor worden gebruikt zijn PHP, MySQL en Javascript.

De voordelen van een open source e-commerce platform

De toegenomen populariteit van open source e-commerce platforms is te danken aan meerdere kenmerken van de software. Bedrijven kunnen zich namelijk beter onderscheiden van de concurrentie door de ruime mogelijkheden. De voordelen zijn als volgt:

 1. De software is gratis te gebruiken
  Open source software is gratis te gebruiken waardoor je veel kosten bespaard. Zo hoef je enkel voor de ontwikkelkosten te betalen en is het een minder grote investering om met een webshop te starten. Het overgebleven budget kun je investeren in zaken als marketing of klantenwerving.
 2. Webshops kunnen volledig gepersonaliseerd worden
  De open source structuur zorgt voor oneindige mogelijkheden waardoor een webshop volledig aangepast kan worden naar jouw wensen. Je beschikt dus niet over functies die je eigenlijk niet nodig hebt waardoor de webshop niet over onnodig veel data beschikt. Dit doet de snelheid van jouw shop ten goede.

  Daarnaast kun je ook de lay-out van de webshop volledig aanpassen naar de kleuren van jouw bedrijf.

 3. Eenvoudig op te schalen
  Wanneer jouw webshop een flinke groei doormaakt is het fijn als software eenvoudig opgeschaald kan worden zonder dat dit problemen oplevert. Open source software maakt het mogelijk om bijvoorbeeld extra servers en databases te koppelen zodat het extra verkeer en transacties goed opgevangen worden.
 4. Iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling van de software
  Een ander voordeel van een open source e-commerce platform is dat iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling van de software. Hiermee wordt bijgedragen aan innovatie van de software waardoor het goed up-to-date blijft. Zo worden bijvoorbeeld nieuwe functies toegevoegd en bugs opgelost.
 5. Beveiliging op hoog niveau
  Als webshopeigenaar wil je uiteraard de gegevens van jouw klanten beschermen. Een CMS biedt beveiliging van hoog niveau waardoor gevoelige informatie en persoonsgegevens goed beschermd zijn.

Michelromijn.nl: Woocommerce Specialist

Hoewel platformen dus steeds meer populariteit krijgen, maken wij al jaren gebruik van Woocommerce. Michelromijn.nl maakt voor het bouwen van webshops namelijk gebruik van Woocommerce en is hier een echte specialist in. Dit framework heeft onze voorkeur simpelweg omdat het standaard veel functionaliteiten biedt en door de open source structuur voor ons onbeperkt aanpasbaar en uitbreidbaar is.

 

Leave a Reply